Nyheter

Glade og fornøyde barn i bilen

child-862770_6405 tips for glade og fornøyde barn i bilen

Ønsker du også å rope om hjelp, eller rett og slett bare avlyse hele turen når bilen fylles av barnegråt, sjokomelksøl og småkrangling i baksetet? Da har vi noen tips til deg.

1) Musikk
Et av de eldste rådene i boken, men dog like nyttig. Musikk løfter stemningen og kan heve kvaliteten på bilturen flere hakk. La barna få velge CD og sanger etter tur, la de synge med og nyt freden i baksetet (enn så lenge)

2) Gaver
En liten bestikkelse i ny og ne må være lov. Pakk inn små gaver som barna får åpne for hver time de oppfører seg pent. Dette vil gi en motivasjon til å fortsette den gode stemningen, pluss at de holdes opptatt når de åpner de små pakkene. Dette trenger ikke være kostbare ting, bare rett og slett en liten distrahering fra at man sitter i en bil i flere timer.

3) Snacks
Pakk kjeks, oppskåret frukt og brødskiver slik at barna har noe å tygge på i løpet av turen. Prøv, så godt det lar seg gjøre å unngå sukkertøy og is, da dette vil forsterke hyperaktiviteten som allerede finner sted under bilturen.

4) Hobby
Fargelegging, klistermerker og kort er alle lettvinte leker barna kan holde på med i bilen. Prøv også med ulike tavler som man kan tegne på, for så å viske bort. Dette vil holde de små opptatt i flere timer.

5) Ipad/Bærbar DVD-spiller.

Kombinasjonen film og bil er uslåelig. Hvis man investerer i en ipad eller bærbar DVD-spiller, har barna underholdning i timesvis.