Nyheter

5 ting du ikke visste om tanking

tankingEr benin billigere noen dager enn andre? Går det an å hamstre bensin? MietwagenCheck informerer deg om fem fakta som du kanskje ikke visste om bensinstasjoner

Kan jeg bruke en mobiltelefon i bensinstasjon?

Alle har allerede hørt om denne myten, og ser for seg en stor eksplosjon med en gang man tar en telefon i nærheten av en bensinstasjon. Denne forestillingen kommer med de eldre mobiltelefonene, hvor batteriet når som helst kunne falle ut av telefonen. Det øyeblikket det kommer gnister, og det er bensin i nærheten, kan det som kjent oppstå brann. Dette finnes det derimot ingen nåværende eksempler på, så man trenger i hvert fall ikke å bekymre seg for å snakke i smartmobilen på bensintasjonen nå til dags.

Det er også en populær misforståelse at de elektromagnetiske bølger av mobiltelefoner kan utgjøre en risiko for pumper. På fly eller sykehus er dette annerledes. Her blir mobiltelefoner utestengt da disse kan ha en forstyrrende effekt på utstyret. Pumpene på bensinstasjon kan derimot ikke reagere på mobilstråling.

Er bensin på måndag billigere?

La oss gjøre det kort og enkelt: Nei! Selv om det var en gang tilfelle, er det i dag dessverre ikke det. er i dag ikke lenger er oppfylt, dessverre, det. Forskjellene mellom ukedagene er i henhold til resultatene av nyere studier fortsatt svært lav. Men, nyere studier viser at prisene varierer mye, spesielt i løpet av en dag. En grunnleggende anbefaling er derfor å heller fylle bensin på kvelden enn på dagen.

Går det an å «hamstre» bensin?

Til tross for stadig varierende priser er det å hamstre bensin vanligvis forbudt. I tyske husholdninger kan det, med tanke på brann maksimalt lagres 100 liter dieselolje og bare en liter bensin. I en garasje kan du allerede imøtekomme litt mer. Her er dagens standardverdier 200 liter diesel og 20 liter bensin. Og for lagring er det helt spesielle regler: Her må lukkede, sikre beholdere benyttes til å lagre bensinen.

Er noen bensintyper bedre enn andre?

I utgangspunktet kommer bensin fra de samme raffinerier, og drivstoffkvalitet er regulert ved lov som er nedfelt i drivstoffstandarder, både for merkede stasjoner samt gratis bensin i praksis.

Kan operatørene selv sette pris på bensin?

Nei, vanligvis ikke. Det er de store selskapene som Shell og Esso som setter standarden på prisene i dagens oljemarked. Men, i noen spesielle tilfeller kan operatører ha mulighet til å endre prisene i ettertid. I uavhengige bensinstasjoner derimot, er det annerledes. Her er det eieren av bensinstasjonen som regulerer prisen. På dagens bensinstasjonmarked er 20 % av stasjonene i hendene av uavhengige marknad.