Nyheter

5 ting du ikke visste om tanking

tankingEr benin billigere noen dager enn andre? Går det an å hamstre bensin? MietwagenCheck informerer deg om fem fakta som du kanskje ikke visste om bensinstasjoner

Kan jeg bruke en mobiltelefon i bensinstasjon?

Alle har allerede hørt om denne myten, og ser for seg en stor eksplosjon med en gang man tar en telefon i nærheten av en bensinstasjon. Denne forestillingen kommer med de eldre mobiltelefonene, hvor batteriet når som helst kunne falle ut av telefonen. Det øyeblikket det kommer gnister, og det er bensin i nærheten, kan det som kjent oppstå brann. Dette finnes det derimot ingen nåværende eksempler på, så man trenger i hvert fall ikke å bekymre seg for å snakke i smartmobilen på bensintasjonen nå til dags.

Det er også en populær misforståelse at de elektromagnetiske bølger av mobiltelefoner kan utgjøre en risiko for pumper. På fly eller sykehus er dette annerledes. Her blir mobiltelefoner utestengt da disse kan ha en forstyrrende effekt på utstyret. Pumpene på bensinstasjon kan derimot ikke reagere på mobilstråling.

Er bensin på måndag billigere?

La oss gjøre det kort og enkelt: Nei! Selv om det var en gang tilfelle, er det i dag dessverre ikke det. er i dag ikke lenger er oppfylt, dessverre, det. Forskjellene mellom ukedagene er i henhold til resultatene av nyere studier fortsatt svært lav. Men, nyere studier viser at prisene varierer mye, spesielt i løpet av en dag. En grunnleggende anbefaling er derfor å heller fylle bensin på kvelden enn på dagen.

Går det an å «hamstre» bensin?

Til tross for stadig varierende priser er det å hamstre bensin vanligvis forbudt. I tyske husholdninger kan det, med tanke på brann maksimalt lagres 100 liter dieselolje og bare en liter bensin. I en garasje kan du allerede imøtekomme litt mer. Her er dagens standardverdier 200 liter diesel og 20 liter bensin. Og for lagring er det helt spesielle regler: Her må lukkede, sikre beholdere benyttes til å lagre bensinen.

Er noen bensintyper bedre enn andre?

I utgangspunktet kommer bensin fra de samme raffinerier, og drivstoffkvalitet er regulert ved lov som er nedfelt i drivstoffstandarder, både for merkede stasjoner samt gratis bensin i praksis.

Kan operatørene selv sette pris på bensin?

Nei, vanligvis ikke. Det er de store selskapene som Shell og Esso som setter standarden på prisene i dagens oljemarked. Men, i noen spesielle tilfeller kan operatører ha mulighet til å endre prisene i ettertid. I uavhengige bensinstasjoner derimot, er det annerledes. Her er det eieren av bensinstasjonen som regulerer prisen. På dagens bensinstasjonmarked er 20 % av stasjonene i hendene av uavhengige marknad.

Unngå problemer: Tips for smertefri bilutleie!

t4dokaFor mange reisende oppstår problemer allerede ved ankomst til bilutleieselskapet. Før du kan starte ferien uten problemer, ta i bruk nettsiden til utleieselskapet for å ordne nødvendigheter som kan unngås å gjøre på stedet rett før bilferien strater.

Problemstilling 1:

Etter en slitsom flytur med barna, kommer du til flyplassen og ønsker plukke opp bilen. Men når en milelang kø blir avslørt, går det opp for deg at dere må flytte middagen til terminalen.

Vårt tips:

Dra nytte av erfaringer fra andre kunder og ta før du bestiller en titt på  anmeldelser for hver Pick Up. Basert på antall tildelte stjerner og skrevne anmeldelser, vil du fort finne ut om selskapet er noe å satse på. Hos oss kan du være sikker på at vurderingene er gjort av våre kunder.

Problemstilling 2

Ved ankomst på hentested kommer det fram at man må betale gebyr for tanken. I tillegg bør du ta med leiebilen tom tilbake. Det resterende beløpet i tanken vil ikke bli refundert.

Vårt tips:

Sørg før du bestiller til den respektive tankkontrollen. På leiebiloslo.no
vil du få en liste over de beste tilbudene, for å beskytte deg selv mot ubehagelige overraskelser og ekstra kostnader på grunn av tanken.

 

Glade og fornøyde barn i bilen

child-862770_6405 tips for glade og fornøyde barn i bilen

Ønsker du også å rope om hjelp, eller rett og slett bare avlyse hele turen når bilen fylles av barnegråt, sjokomelksøl og småkrangling i baksetet? Da har vi noen tips til deg.

1) Musikk
Et av de eldste rådene i boken, men dog like nyttig. Musikk løfter stemningen og kan heve kvaliteten på bilturen flere hakk. La barna få velge CD og sanger etter tur, la de synge med og nyt freden i baksetet (enn så lenge)

2) Gaver
En liten bestikkelse i ny og ne må være lov. Pakk inn små gaver som barna får åpne for hver time de oppfører seg pent. Dette vil gi en motivasjon til å fortsette den gode stemningen, pluss at de holdes opptatt når de åpner de små pakkene. Dette trenger ikke være kostbare ting, bare rett og slett en liten distrahering fra at man sitter i en bil i flere timer.

3) Snacks
Pakk kjeks, oppskåret frukt og brødskiver slik at barna har noe å tygge på i løpet av turen. Prøv, så godt det lar seg gjøre å unngå sukkertøy og is, da dette vil forsterke hyperaktiviteten som allerede finner sted under bilturen.

4) Hobby
Fargelegging, klistermerker og kort er alle lettvinte leker barna kan holde på med i bilen. Prøv også med ulike tavler som man kan tegne på, for så å viske bort. Dette vil holde de små opptatt i flere timer.

5) Ipad/Bærbar DVD-spiller.

Kombinasjonen film og bil er uslåelig. Hvis man investerer i en ipad eller bærbar DVD-spiller, har barna underholdning i timesvis.

Nyttige ferieapper.

Det ene er åpenbar: Ferie er den beste grunnen til å leie seg bil hos Leiebil Oslo.iphone-410311_640

Ta dere en langhelg og kjør til destinasjonen med en leiebil fra Leiebil Oslo.

Waze

En app som bringer deg så fort som mulig til målet. Denne navigasjonsappen er et godt verktøy å ha for deg om en på reisefot. Den sender deg informasjon der du befinner deg, og krever nok brukere for å være nyttig. Den oppdaterer kart, og beregner også den raskeste veien til reisemålet, noe som er meget nyttig for når man er på biltur.

Vizeat – en kulinarisk reise rundt i verden

En vellykket ferie er for mange ensbetydende med god mat. Om du liker lokale retter, eller liker å utforske eksotisk mat, vil denne appen hjelpe deg med å finne en måte å tilbringe en flott matkveld med andre mennesker fra hele verden. Vizeats deler matarrangementer og matopplevelser rundt om i hele verden, i mer enn 110 ulike land.

Airbnb

Hvis du finner Leiebil Oslo nyttig, vil du også like Airbnb. Her «flytter» du inn i andre sine hjem for en liten periode. Alle mulige boliger av ulike størrelser legges ut her, så her kan du velge fra dine egne preferanser. En loftsleilighet i en bygård i Oslo, eller en koselig hytte ved sjøen? Det er opp til deg.

For å øke kvaliteten på appen, og sikkerhet til de som benytter den, er den nye funksjonen at utleieren, altså eieren av hjemmet kan dele erfaringer fra deres besøk.

Ha en flott ferie!

4 tips for å gjøre flytteprosessen enklere:

cardboard-box-161578_640Å flytte fra en bolig til en annen kan være både frustrerende og tidkrevende. Men, det finnes tips og triks som gjør hele prosessen lettere. Her er noen tips som gjør flyttingen til en smal sak:

 1. Ta deg god tid!

Start gjerne pakkingen i god tid før, slik at du har nok av tid til å gå igjennom ting og tang i boligen. Ingenting er verre enn å kaste eller gi bort noe, og angre seg i ettertid. Derfor- Ta deg god tid og tenk godt igjennom hva du vil beholde, gi bort og kaste.

 1. Få hjelp!

Flytting er mye mindre hektisk hvis du ikke må takle det alene. Få hjelp av venner, familie og naboer, og ikke vær redd for å spør om hjelp. Noe som ellers ville vært gjort på en full dag, kan reduserer til bare noen timer med riktig mengde hjelp.

Kok kaffe, lag saft og sett i gang.

 1. Planlegg nøye!

Er alle papirer, endring av adresser og registreringer i orden? Har du nok esker til flyttingen, og har dere tilstrekkelig med hjelp? Gå igjennom, lag lister og planlegg nøye på forhånd av flytting. Det gjør selve flytteprosessen mye lettere, og det gir dere mindre å tenke på i flyttedagene.

 1. Lei varebil om nødvendig.

Ikke regn med å få presset alt i deres, og foreldrene deres sin bil. Dette kan forårsake riper og skader i tingene, samt bøter hvis bilen er overfylt.

Hos Leiebil Oslo kan du leie privat varebil til transport, og dermed få tilstrekkelig plass til møbler og diverse ting som skal flyttes på

Med disse tipsene ønsker vi deg lykke til med flyttingen.

Farer ved vannplaning

aquaplaningLeiebil Oslo advarer om farene ved vannplaning, et fenomen som plutselig oppstår under våte forhold, og som alt for ofte fører til ulykker. Selv om du reiser med bil fra Leiebil Oslo, kan vannplaning finne sted. Dette kommer ofte overraskende på sjåføren, så det gjelder å være forberedt for å unngå en ulykke.
Her er en liste over enkle tiltak for å unngå vannplaning:

 1. Hva er vannplaning og hvordan er det?

Vannplaning er et engelsk begrep, som bokstavelig talt betyr nettopp «Vannplaning» Dette innebærer tap av trekkraft av kjøretøyet på en våt vei på grunn av dannelsen av en vannfilm mellom dekket og veien. Deretter flyter dekket på den våte overflaten, og føreren mister øyeblikkelig kontroll over kjøretøyet.
Vannplaning er også, i tillegg til vannmengde, et resultat av for høy hastighet og dekkets mønster.

 1. Tegn på at det kan oppstå vannplaning.

Mengden av vann på veiene vil være det første tegnet på at det kan være fare for vannplaning. Kraftig regn, men også opphoping av vann på grunn av andre faktorer kan skape overflødig vannmengde i kjørefeltet.

Andre tegn på vannplaning er:
– Plutselig økning i turtall eller roterende motor.
– Tap av kontroll over bilen.
– Hurtighet på vindusviskerne.

 1. Hvilken tid på året oppstår vannplaning oftest?

Generelt sett er våren høytid for vannplaning, men det kan også skje både på høster og i begynnelsen av vintersesongen. De tørreste månedene på sommeren er naturligvis den tiden hvor det oppstår minst tilfeller av vannplaning.

 1. Hvilke faktorer kan føre til vannplaning?

Værforholdene har stor innvirkning på dette fenomenet. Under kraftig regn, vil vannplaning kunne skje når som helst. Det kan ofte oppstå når det samler seg en «vannkile» som trenger inn i hjulene på bilen, som deretter fører til at bilen hverken reagerer på styring eller bremsing siden den mer eller mindre flyter på en ansamling av vann.

Andre faktorer kan være:

– Mengden av nedbør som har samlet seg på bakken,
– Bilens hastighet
– Dekkmønsterdybde
– Effektiviteten av støtdempere.

 1. Viktige kjøreregler for å holde risikoen for vannplaning lav

For å minimere sannsynligheten for en slik hendelse- Hold fartsgrensen, ikke brems for brått, og hold hendene på rattet uten å svinge for mye til høyre eller venstre. Kjør gjerne i samme retning så langt det er mulig, og hold deg rolig og fokusert når du kjører i forhold med mye vann.

 I tillegg anbefales følgende tiltak:

– Følg trafikkskilt og se på trafikken.
– Unngå å kjøre i dype hjulspor.
– Juster kjørestilen til været den dagen.
– Reduser kjørehastigheten
 

 

 

Van, Kombi eller minivan? Tips for Van og minivanutleie

ct41Ferieturen med hele familien nærmer seg med stormskritt.  Dere har pakket og er klare. Men- Hva om det blir for lite plass i bilen? De som leter etter en bil med god plass og rom for mer enn fire passasjerer, kan nyte godt av å gjøre litt research på forhånd. Det finnes et bredt utvalg av 7 eller 9-seter leiebiler som er tilgjengelige for lån i ferien.

Hvis du er ute etter et godt tilbud på en varebil eller en minibuss, kan dette ønsket realiseres. Å booke ønsket bil etter behov er enkelt å gjøre på egenhånd. Men om assistanse ønskes, er det dyktige fagfolk som står disponibelt til å assistere med bookingen om nødvendig.

En annen viktig faktor når det kommer til billeie, er tilstrekkelig forsikring. Om du tror du har en ordentlig forsikringsordning igjennom for eksempel ditt kredittkort i banken, kan det være lurt å sjekke at dette fortsatt er gyldig før leie. Ofte er det nemlig tilfelle at standard forsikring ikkje dekker 7- og / eller 9-seter leiebiler. Om dette er tilfelle vil eventuelt utleieselskapet tilby en tilstrekkelig forsikring.

Når du virkelig trenger en minibuss? Årsakene til å leie en varebil eller minibuss kan være mangfoldig, men bakgrunnen er nok alltid den store plassen. For fem eller seks personer er en leiebil i passende størrelse verdt reservasjonen. Lagrinsplass for bagasjen er også en god grunn til dette. Pluss at rikelig med plass gjør turen ofte med behagelig.

På grunn av flere faktorer har bilferier økt og økt i popularitet de siste årene. Så, hvis det er ønskelig å leie en 7 eller 9 seter kan det være greit å være ute i god tid, da dette er de type bilene som blir utleid først. I tillegg kan du også spare penger ved å være tidlig ute.

Med van eller minibuss er du garantert å reise komfortabelt og ha nok plass til både familiemedlemmer og bagasje. Med leiebil fra Sunndal bilutleie vil drømmen om bilferie gå i oppfyllelse. Bestill online raskt og booke ferien. Det er både enkelt og tidsbesparende.

Kjøring på glatte veier: Hvordan takle risikofylte situasjoner

ice-75597_640Det gjelder å være forsiktig når man kjører på isglatte veier om vinteren. Is skaper uvante trafikksituasjoner, og det gjelder å ha tunga rett i munnen og være obs på at du ikke havner i utrygge situasjoner. Bedre føre var. Her er noen nyttige tips om hvordan du bedre kan takle farlige trafikksituasjoner når det er glatt på veiene.

1) mestre glatte bakker

En glatt overflate i en skråning kan raskt resultere i en ubehagelig situasjon. Hvis du oppdager at du må stoppe, vil det være best å rulle tilbake og prøve igjen på et annet spor. Dette fungerer avhengig av trafikken.

Hvis du ikke kan rulle tilbake eller hjulene spinner, er det tilrådelig å prøve start  i andre gir. Man har alltid bedre kontroll med lavere hastighet. Det er derfor hensiktsmessig også allerede på glatte veier gire opp så tidlig som mulig under reisen og ved lav hastighetskjøring.

2) Kurvekjøring på glatte veier

Når man havner i en kurvekjøringssituasjon på glatte veier, er det nødvendig å holde en lavere hastighet enn når man kjører på trygge, tørre veier.

Havner du med for høy hastighet i kurven, vil bilen miste og kontrollere grep på forhjulene. I en slik situasjon bør du umiddelbart slippe gass, kjøre langsom og redusere styrevinkel bare i den utstrekning tillatt av radiuskurven.

Det er viktig å være ekstra påpasselig i slike situasjoner, siden bilen kan skli inn i motgående trafikk

EPS (elektronisk Drevet Steering = elektrisk servostyring) Kan være nyttig i slike situasjoner.

3) Riktig bruk av brems

På glatte veier må du alltid beregne lengre bremseavstand kan forvente en mye lengre bremseavstand, og så bør du alltid ta hensyn til en større sikkerhetsavstand. Vinterdekk skal ha minimum mønsterdybde på tre millimeter og i vanskelige situasjoner vil ABS (blokkeringsfrie bremser) støtte stabil bremsing.

De største truslene i forbindelse med uforutsette situasjoner hvor du må bremse brått, vil det være en fordel at bilen er utstyrt med ABS-bremser. Hvis bilen er utstyrt med ABS, bør du ha fullt trykk på bremsepedalen. Bare da kan ABS gjøre jobben sin.

Hvis du kjører en eldre bil som ikke er utstyrt med en ABS, bør full oppbremsing definitivt unngås, og heller være fri og bremse igjen når bilen har stabilisert seg.

ice-75597_640


 

Økonomisk smart i de kalle vinterdagene – Redusering av drivstoff

snow-1210060_640Det er ikke bare den kalde, glatte årstiden som skaper ekstra frustrerte bilister. Økt forbruk av drivstoff vil også merkes på lommeboken. MietwagenCheck gir deg de beste tipsene om hvordan du sparsomt kan komme deg igjennom de kalde dagene.

Tips for før kjøring:

 • Dekktrykk:Om vinteren er det lurt å være ekstra påpasselig med lufttrykk i dekkene.
 • Motortemperatur:“Gjør motoren varm” er en vanlig misforståelse. Dette vil føre til ekstra drivstoffbruk, og gir ingen nytte annet enn og nettopp varme opp motoren. Varm motoren mens du kjører den første strekningen på veien i jamn hastighet.

Tips for mens du kjører:

 • Elektriske forbruker: Unngå unødvendige strømtyver som setevarmer og aircondition.
 • Kjør prediktivt:Hver bremsing og akselerasjon forbruker drivstoff. For eksempel, hvis et rødt lys er i sikte, «rull» heller bilen mot rødlyset enn å kjøre i full fart og sakte ned i siste liten.
 • Slå av motoren mens du venter: Selv om det bare er snakk om noen minutters venting, slå gjerne av motoren. Dette sparer du drivstoff på.

Tips for din egen bil:

 • Sjekk filter regelmessig.

Vinter i Oslo

Vinter i OsloKultur, mat og shopping står sentralt i Oslo året rundt. Et særpreg setter uansett å legge langhelgen til juletider, da byen er omkranset av julelys og god stemning.

En attraksjon som er verdt et besøk hele året, er Vigelandsparken. I denne parken besøkende kan beundre mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern, laget av Gustav Vigeland. Her finner du blant annet den kjente sinnataggen, monolittplatået og livshjulet.

Hvis ikke parker og museer er noe som faller i smak, hva med en tur på skøyter i Spikersuppa?? Ved siden av Vigelandsparken ligger nemlig en stor utendørs skøytebane, som både barn og voksne har glede av i vinterkulden.

For de som har lyst på en stemningsfylt aketur kan oppnå dette rett med et besøk til Korketrekkeren. Dette er nemlig Oslos lengste akebakke, med sine 2500 meter. Her er man garantert fart og spenning for hele familien.

Uansett kva man velger som utgangspunkt i Norges hovedstad- Er det viktig å kle seg varmt. Vintrene blir kalde, men det er som man sier. «Det finnes ikke dårlig vær. Bare dårlig klær»